Skip to content Skip to footer

Kozji jogurt 2,8% mm 250ml

Jogurt se proizvodi od najkvalitetnijeg kozjeg mleka. U većini evropskih zemalja i SAD, jogurt se obično proizvodi kao gust proizvod, zbog čega u mnogome podseća na kiselo mleko, pa čak i pavlaku. Naš jogurt od kozjeg mleka se proizvodi po recepturi tipičnoj za zemlje Balkana, u tečnom je stanju, poseduje prijatnu gustinu i izvanredan je kao dopuna obroka.

Dve jogurtne kulture čine ovaj proizvod izrazito korisnim. “Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus” je važan borac u borbi za zdravlje digestivnog trakta, jer se nastanjuje u sluzokoži creva i uspešno neutrališe toksine i štetne bakterije. Osim toga on podstiče razvoj ostalih probiotskih kultura održavajući crevnu floru u optimalnom stanju.

Pojedina istraživanja ističu njegova antitumorna, pa čak i antikancerogena svojstva. Veoma je otporan na toksine i povišenu kiselost, pa ne gubi pozitivna svojstva na svom putovanju kroz sistem za varenje. Koristan je u lečenju bronhitisa i umanjuje rizik od pojave raka pluća, jer je jak faktor u obnavljanju plućnih ćelija.

SKU: GP4008 Category: Tag: Product ID: 22825

Description

SASTOJCI: Pasterizovano homogenizovano kozje mleko sa 2,8% mlečne masti, jogurtne kulture: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus salvarius subsp. thermophilus.

NUTRITIVNA VREDNOST (prosečno u 100g proizvoda):
Energetska vrednost: 239 KJ (57 kcal)
Proteini: 3 g
Ugljeno-hidrati: 4,3 g
Masti: 2,8 g
Kalcijum. 120 mg
Čuvati na temperaturi: 0-8°C

ROK UPOTREBE: 35 dana
JEDINICA MERE: kom.

PRIMARNO PAKOVANJE PET boca 250 ml

NETO U PAKOVANJU – 250ml

Additional information

Weight 0.25 kg
Dimensions 10 × 4 × 4 cm