Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Omlet sa spanaćem i kozjim sirom

Sastojci
  • 4 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/8 kašičice soli
  • 30-40g kozjeg sira, izmrvljen (stari beli u kriškama)
  • Šaka mladog spanaća ili naseckanog pešuna i vlašca
  • Po želji 1/4 šoljice sušenog paradajza, tanko narezanog
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Malo belog luka u prahu

Možete jesti omlet u ponoć, za vreme ručka, ceo dan. Savršen je za svaku priliku.

Volfgang Puck
Način pripreme
  • Umutite jaja, mleko, biber i so u srednjoj posudi.
  • U maloj činiji pomešajte kozji sir, peršun i vlašac / ili seckani svež spanać.
  • Zagrejte ulje u srednjem nelepljivom tiganju na srednje niskoj vatri.
  • Dodajte jaja i ostavite da se prže, neometano, dok se ne stegne oko ivica, oko 3 minuta.
  • Gumenom lopaticom nežno olabavite ivicu prženih jaja, prevrćući tiganj kako bi nekuvani deo jaja mogao da prođe ispod.
  • Pospite mešavinu sira ravnomerno preko omleta. Pokrijte poklopcem i nastavite da kuvate dok se jaja ne stegnu, još 2 do 4 minuta.
  • Stavite lopaticu ispod jedne strane, preklopite omlet na pola i poslužite na tanjir.
  • Za serviranje, isecite omlet na pola. Ukrasite sa još začinskog bilja, po želji (na primer timijan).