Sastojci
- 4 jaja
- 2 kašike mleka
- 1/4 kašičice bibera
- 1/8 kašičice soli
- 30-40g kozjeg sira, izmrvljen (stari beli u kriškama)
- Šaka mladog spanaća ili naseckanog pešuna i vlašca
- Po želji 1/4 šoljice sušenog paradajza, tanko narezanog
- 1 kašika maslinovog ulja
- Malo belog luka u prahu
Možete jesti omlet u ponoć, za vreme ručka, ceo dan. Savršen je za svaku priliku.
Volfgang Puck
Način pripreme
- Umutite jaja, mleko, biber i so u srednjoj posudi.
- U maloj činiji pomešajte kozji sir, peršun i vlašac / ili seckani svež spanać.
- Zagrejte ulje u srednjem nelepljivom tiganju na srednje niskoj vatri.
- Dodajte jaja i ostavite da se prže, neometano, dok se ne stegne oko ivica, oko 3 minuta.
- Gumenom lopaticom nežno olabavite ivicu prženih jaja, prevrćući tiganj kako bi nekuvani deo jaja mogao da prođe ispod.
- Pospite mešavinu sira ravnomerno preko omleta. Pokrijte poklopcem i nastavite da kuvate dok se jaja ne stegnu, još 2 do 4 minuta.
- Stavite lopaticu ispod jedne strane, preklopite omlet na pola i poslužite na tanjir.
- Za serviranje, isecite omlet na pola. Ukrasite sa još začinskog bilja, po želji (na primer timijan).